Stručni članci, Zaštitna oprema

Prednosti nošenja PU čizama u poljoprivredi

Zastitne-radne-cizme-Alpha-Trace®-S5GBK-1

Obavljanje poljoprivrednih aktivnosti tijekom toplijih mjeseci može biti vrlo iscrpljujuće. Sati provedeni na poslu čine se da nikada ne završavaju, a glavni uzrok tome su visoke temperature kojima smo izloženi, jer naša tijela se pregrijavaju, naša koža se počinje znojiti i tada dolazi do potrebe da naša odjeća i obuća budu prozračni.

Međutim, ne možemo prestati obavljati svakodnevne aktivnosti, pa naša stopala uvijek moraju ostati zaštićena od opasnosti i prljavštine, zbog čega ćete još uvijek morati nositi svoje zaštitne čizme. Ali postoji jedna glavna stvar koju trebate uzeti u obzir prilikom odabira svojih čizama za poljoprivredne aktivnosti: moraju biti od PU-a.

Znate li da naše PU gumene čizme imaju mnogo više prednosti od običnih gumenih ili PVC čizama?

Pa, nastavite čitati ovaj članak kako biste shvatili zašto i upoznali razloge.

Još u prošlom stoljeću kada je PU počeo biti korišten za izradu obuće, nositelji su počeli primjećivati veliku razliku između običnih čizama i PU čizama. Pa evo nekih od najznačajnijih prednosti kao i par razloga zašto ih trebate nositi tijekom toplih poljoprivrednih dana:

1 – Udobnost: Zahvaljujući dobro završenoj površini i elastičnosti sličnoj koži, naše poliuretanske čizme nude oba ova svojstva.

2 – Fleksibilnost: puno fleksibilnije od običnih čizama

3 – Trajnost: PU čizme, kada se dobro održavaju, mogu trajati do 3 puta duže od bilo koje druge gumene ili PVC čizme.

4 – Lagane su: naše PU čizme su 40% lakše od gumenih ili PVC čizama. To je zbog zračnih čestica od kojih je izrađen materijal.

5 – Sigurnost: ove čizme dolaze u svim sigurnosnim razinama; O4, S4 i S5.

6 – Prozračnost: Zbog sastava polimera PU-a, ovaj materijal omogućava protok zraka, tako da ostaje svjež dopuštajući stopalima da dišu i također pomaže u izbjegavanju bakterija.

Stoga, gotovo sve ove prednosti koje su ovdje navedene pripisuju se proizvodu zbog njegova materijala, PU-a.

U asortimanu Dikamar-a, imamo veliki izbor čizama za područje poljoprivrede kako bismo zadovoljili različite potrebe svakog nositelja kada je riječ o sigurnosnim čizmama:

Zastitne-radne-cizme-Alpha®-O4-Galerija2            Zastitne-radne-cizme-Alpha-Rigger

Alpha za ne-riskantne aktivnosti. Ovo su sigurnosne čizme bez kapice i tabanice

Alpha Safety S4 ili S5 – potpuna udobnost za teže aktivnosti

Alpha Trace – potpuna udobnost za hladnije temperature.

S našim čizmama za područje poljoprivrede, vaša stopala uvijek će ostati u pokretu jer će vam pružiti udobnost, sigurnost, fleksibilnost i trajnost kako biste imali potpunu sposobnost obavljanja svojih aktivnosti.